Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ от САЩ за „Топлофикация София“

Снимка: Facebook /Йорданка Фандъкова

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова, ръководителят на Агенцията за търговия и развитие на САЩ Ино Ибонг и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа подписаха споразумение за безвъзмездно финансиране на план за модернизация на дружеството "Топлофикация София". Планът ще анализира възможностите за цялостна реконструкция, оздравяване и рекапитализация на общинското предприятие което обслужва почти 1 млн. столичани, съобщава пресцентърът на Софийска община. Анализът ще бъде извършен от екип от висококвалифицирани американски експерти в областта на инженеринга, финансите и правото, ръководен от водеща международна инженерингова компания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00