Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ от САЩ за „Топлофикация София“

Снимка: Facebook /Йорданка Фандъкова

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова, ръководителят на Агенцията за търговия и развитие на САЩ Ино Ибонг и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа подписаха споразумение за безвъзмездно финансиране на план за модернизация на дружеството "Топлофикация София". Планът ще анализира възможностите за цялостна реконструкция, оздравяване и рекапитализация на общинското предприятие което обслужва почти 1 млн. столичани, съобщава пресцентърът на Софийска община. Анализът ще бъде извършен от екип от висококвалифицирани американски експерти в областта на инженеринга, финансите и правото, ръководен от водеща международна инженерингова компания.

Още от категорията

През нощта Народното събрание прие актуализирания държавен бюджет

На среднощно заседание депутатите приеха на второ четене актуализацията на държавния бюжет. Така приходната част се увеличава с 2,5 млрд. лв., а разходната с 2,3 млрд. лв. Основният акцент са мерките в подкрепа на заетостта (207 млн. лв. за социални..

публикувано на 11.09.21 в 09:36

В София започва третото издание на Тук-Там Кошер

На 9-ти септември 2021 в Интер Експо Център София, започва третото издание на Тук-Там Кошер. Форумът ще събере различни личности от Силициевата долина през Австралия до София, които ще представят идеите си в девет интерактивни зони. И тази година..

публикувано на 09.09.21 в 06:45

Асен Василев: Докато съм министър, няма да участвам в политически проекти

“ Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България” . Така финансовият министър Асен Василев коментира пред БНР предположенията, че заедно с министъра на икономиката Кирил Петков ще направи партия. Той..

публикувано на 05.09.21 в 12:01