Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Безвъзмездна помощ от САЩ за „Топлофикация София“

Снимка: Facebook /Йорданка Фандъкова

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова, ръководителят на Агенцията за търговия и развитие на САЩ Ино Ибонг и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа подписаха споразумение за безвъзмездно финансиране на план за модернизация на дружеството "Топлофикация София". Планът ще анализира възможностите за цялостна реконструкция, оздравяване и рекапитализация на общинското предприятие което обслужва почти 1 млн. столичани, съобщава пресцентърът на Софийска община. Анализът ще бъде извършен от екип от висококвалифицирани американски експерти в областта на инженеринга, финансите и правото, ръководен от водеща международна инженерингова компания.

Още от категорията

Прогнози за 30% по-добра реколта на гроздето в сравнение с миналата година

Наесен се очаква реколтата от грозде да нарасне с 20-30% в сравнение с миналогодишната, прогнозира пред БНР Красимир Коев , директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното. В момента земеделците се молят единствено за дъжд, за да се оправдаят..

публикувано на 11.08.21 в 11:33

Горещо лято и на имотния пазар край морето

80% от купувачите на ваканционни имоти по Черноморието са българи, показват данните на специалисти от голяма строително-инвестиционна компания в областта на ваканционните селища. „Ограниченията за пътуване заради коронавируса и неясната..

публикувано на 09.08.21 в 09:47
Кирил Петков

Кирил Петков: Оставаме в политическия живот

„ Под една или друга форма ще следим нещата как се случват - за разлика от преди, когато просто протестирахме“. Така служебният икономически министър Кирил Петков отговори пред БНР на въпроса дали ще продължи кариерата си като политик. Той добави, че с..

публикувано на 08.08.21 в 11:32