Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя в Украйна като туристическа дестинация

Снимка: архив

Най-популярното телевизионно предаване за пътешествия в Украйна „Орел и решка“ (което на български означава „Ези и тура“) посети България, за да се наслади на възможностите за туризъм, които предлага страната ни. Снимачният екип пристигна на 21 май по покана на Министерството на туризма по линия на рекламната кампания на България за пазар Украйна.

Екипът засне кадри от различни ключови туристически дестинации в България, сред които София, Пловдив, Казанлък, Старосел, Рилски манастир и други. 
Освен с културен туризъм, украинските зрители на „Орел и решка“ ще се запознаят с възможностите за балнео, спа и уелнес туризъм, винено-кулинарен, селски и екологичен туризъм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 200 изложители от 3 континента на "Ваканция и СПА" в София

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас ще се състои от 13 до 15 март в Интер Експо Център в София. 40-то издание на "Ваканция & СПА" ще събере на едно място над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. Участниците са от..

публикувано на 12.03.24 в 10:10

Първи къмпинг фестивал Explore the world 2024 в Бургас през април

Черноморският ни град Бургас ще бъде домакин на първото издание на къмпинг фестивала Explore The World 2024. Събитието, което ще се проведе на 27 и 28 април на Морска гара, е насочено към запалените почитатели на почивката на колела. В програмата му са..

публикувано на 12.03.24 в 06:25
Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45