Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Необходимо е по-активно сътрудничество между България и САЩ в борбата с корупцията

Снимка: president.bg

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн – първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ. На срещата в София присъства и американският посланик Херо Мустафа, съобщиха от президентството. 

Президентът посочи, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания за възстановяване на доверието в държавността и повече прозрачност в работата на институциите. По думите му инвестицията в прозрачността и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи.

Обща бе позицията за необходимост от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

Още от категорията

Буяр Османи: Включване на българите в Конституцията не противоречи на интересите на Скопие

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи заяви, че предложението за включване на българската общност в Конституцията не противоречи на интересите на Скопие. По думите на Османи, страната му никога не е имала проблем да признае..

публикувано на 07.10.21 в 17:58

Незабавното решение на спора между София и Скопие е невъзможно

Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на спора между България и Република Северна Македония, защото в България предстоят парламентарни и президентски избори. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след края на срещата на върха ЕС -..

публикувано на 07.10.21 в 09:15

Скопие и София ще преговарят за протокол към договора от 2017 г.

Ключът към съгласието на България за начало на преговори на Република Северна Македония за членство в ЕС зависи от това Скопие да спазва Договора за приятелство и добросъседство. Това заяви президентът Румен Радев на срещата ЕС-Западни Балкани в..

публикувано на 06.10.21 в 12:50