Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Необходимо е по-активно сътрудничество между България и САЩ в борбата с корупцията

Снимка: president.bg

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн – първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ. На срещата в София присъства и американският посланик Херо Мустафа, съобщиха от президентството. 

Президентът посочи, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания за възстановяване на доверието в държавността и повече прозрачност в работата на институциите. По думите му инвестицията в прозрачността и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи.

Обща бе позицията за необходимост от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

Още от категорията

Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Днес в Бърдо, Словения, се провежда Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която България ще бъде представлявана от президента Румен Радев. В рамките на срещата българският президент е поканен от европейския комисар по съседство и..

публикувано на 06.10.21 в 06:15

В диалога със Северна Македония България защитава ценностите на ЕС

В диалога с Република Северна Македония България отстоява не само национални интереси, а преди всичко ценностите на ЕС, в чиято основа са демокрацията и уважението на човешките права. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с..

публикувано на 05.10.21 в 11:06
Лозан Панов

Инициативен комитет издига кандидатурата на Лозан Панов за президент

Лозан Панов влиза в надпреварата за президент четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд, научи БНР от свои източници. Инициатор за издигането на кандидатурата му е неправителствената организация..

публикувано на 02.10.21 в 09:48