Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Необходимо е по-активно сътрудничество между България и САЩ в борбата с корупцията

Снимка: president.bg

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн – първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ. На срещата в София присъства и американският посланик Херо Мустафа, съобщиха от президентството. 

Президентът посочи, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания за възстановяване на доверието в държавността и повече прозрачност в работата на институциите. По думите му инвестицията в прозрачността и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи.

Обща бе позицията за необходимост от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

Още от категорията

Проф. Анастас Герджиков

ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет за президент

ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на изборите на 14 ноември. Той ще бъде издигнат от Инициативен комитет, съобщиха за БНР източници от партията. Проф. Герджиков бе преизбран за втори ректорски..

публикувано на 30.09.21 в 15:04

България на прага на предизборна кампания 2 в 1

22 партии и 7 коалиции ще участват в предстоящите избори за състав на 47-то Народно събрание на 14 ноември. Възможно е броят им да намалее, тъй като предстои проверка на предоставените за регистрацията им подписи. На 13 октомври предстои Централната..

публикувано на 30.09.21 в 13:46

"Галъп": ГЕРБ-СДС - първа политическа сила, следва "Продължаваме промяната"

Ако парламентарните избори бяха днес, картината на гласоподаването вероятно би била следната: ГЕРБ-СДС биха получили 21,4% „Продължаваме промяната“ – 15,2% БСП – 13,4% ИТН – 12,3% ДБ – 12,1% ДПС – 11,4% ИБГНИ – 4,1% „Възраждане“ – 3,3% ВМРО – 2,2%..

публикувано на 29.09.21 в 15:37