Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необходимо е по-активно сътрудничество между България и САЩ в борбата с корупцията

Снимка: president.bg

Постигането на ефективни резултати в борбата с корупцията изисква обединяване на усилията от партньорските държави. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Пол Ахърн – първи заместник-помощник секретар в Министерството на финансите на САЩ. На срещата в София присъства и американският посланик Херо Мустафа, съобщиха от президентството. 

Президентът посочи, че българското общество се намира във важен момент от своето развитие и има огромни очаквания за възстановяване на доверието в държавността и повече прозрачност в работата на институциите. По думите му инвестицията в прозрачността и борбата с корупцията е не само защита на националната ни сигурност, но и на икономическите интереси и гражданските свободи.

Обща бе позицията за необходимост от още по-активно партньорство между България и САЩ в борбата с организираната престъпност и корупцията и за укрепване на върховенството на закона.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49