Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен джаз фестивал в Банско ще има през август

Снимка: banskojazzfest.com

Традиционният международен джаз фестивал в курорта Банско в Пирин ще се проведе и това лято – от 7 до 14 август. Това обявиха от община Банско.

„Въпреки тежките финансови удари върху общинския бюджет и намалелите приходи, сме решени да положим всички необходими усилия за гарантиране на високо ниво на форума с участието на елитни джаз музиканти“, написаха от сайта на общината. На събитието ще бъде отдадена и почит към създателя на музикалния форум д-р Емил Илиев, който си отиде през 2020 г.

Подготвяйки се за започващия летен туристически сезон, местното РЗИ от днес започна имунизация с ваксината „Модерна“ на лица от хотелиерския и ресторантьорския бранш в община Банско, като се очаква кампанията да приключи до 11 юни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1000 изпълнители на странджански фолклор се надпяват в конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Второто издание на Националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" събра над 1000 изпълнители, обявиха организаторите му. През почивните дни, 13 и 14 април, в Културен дом НХК в Бургас ще се надпяват изпълнители от различни възрасти,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10
Борислав Славов

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт". Славов..

публикувано на 12.04.24 в 15:17
Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

"Няма да се променя за теб"

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че..

публикувано на 11.04.24 в 10:15