Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Патриотите" поискаха разпускане на Движението за права и свободи

Снимка: БГНЕС

Пред централата на ДПС се проведе протест на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“. Повод за протеста стана изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че борбата на партията му е да защитава турските език, идентичност и обичаи. Изказването е направено в Анкара по време на срещата на Карадайъ и турския президент Реджеп Ердоган.

Според патриотите е недопустимо лидерът на една регистрирана и действаща на територията на България партия да прави изказвания, които поставят под съмнение и териториалната цялост на страната.

Юлиан Ангелов от ВМРО заяви, че ще бъде изпратен сигнал до главния прокурор, че ДПС е етническа партия и трябва да бъде разпусната. От ВМРО ще проведат серия от протести и затваряне на границата заради опасност от изборен туризъм откъм Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът започна срещите с възможните служебни премиери

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Според конституционните промени от края на 2023 г., държавният глава може да избере служебния премиер от ограничен списък от 10 кандидати. Това са председателят на..

публикувано на 28.03.24 в 17:50

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство веднага при връчването му

Партия "Има такъв народ" (ИТН) благодари за доверието на президента Румен Радев и върнаха обратно третия мандат за съставяне на правителството. Папката беше върната празна от заместник-председателя на парламентарната група на ИТН Ивайло Вълчев с..

публикувано на 28.03.24 в 12:09

Николай Денков, ПП-ДБ: Българските граждани ще решат как да продължим

Президентът Румен Радев връчи съгласно конституционната процедура мандат за съставяне на правителство на Николай Денков, кандидат за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази, на..

публикувано на 27.03.24 в 16:29