Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Патриотите" поискаха разпускане на Движението за права и свободи

Снимка: БГНЕС

Пред централата на ДПС се проведе протест на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“. Повод за протеста стана изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че борбата на партията му е да защитава турските език, идентичност и обичаи. Изказването е направено в Анкара по време на срещата на Карадайъ и турския президент Реджеп Ердоган.

Според патриотите е недопустимо лидерът на една регистрирана и действаща на територията на България партия да прави изказвания, които поставят под съмнение и териториалната цялост на страната.

Юлиан Ангелов от ВМРО заяви, че ще бъде изпратен сигнал до главния прокурор, че ДПС е етническа партия и трябва да бъде разпусната. От ВМРО ще проведат серия от протести и затваряне на границата заради опасност от изборен туризъм откъм Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на отбраната: Битката в Украйна е битка и за нашите национални интереси

"Основният принцип, на който залагам, е надграждане", каза на церемонията по встъпване в длъжност служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и благодари на предшественика си Тодор Тагарев за приноса му в сектора. Той увери, че сред..

публикувано на 09.04.24 в 15:16

Служебното правителство положи клетва в парламента

Президентът Румен Радев подписа указа за назначаване на служебно правителство, предложено от определения за министър-председател Димитър Главчев съгласно ал. 5 на чл. 99 от Конституцията. Държавният глава насрочи за 9 юни 2024 г. изборите за..

публикувано на 09.04.24 в 09:39

Балканските страни трупат опит в своя път към ЕС

Европейската сила за положителна трансформация е видна, каза зам.-министърът на външните работи на Северна Македония Фатмире Исаки пред форума в София "ЕС среща Балканите". Според нея има разлики в развитието на всеки един нов член , но няма..

публикувано на 08.04.24 в 14:44