Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Патриотите" поискаха разпускане на Движението за права и свободи

Снимка: БГНЕС

Пред централата на ДПС се проведе протест на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“. Повод за протеста стана изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че борбата на партията му е да защитава турските език, идентичност и обичаи. Изказването е направено в Анкара по време на срещата на Карадайъ и турския президент Реджеп Ердоган.

Според патриотите е недопустимо лидерът на една регистрирана и действаща на територията на България партия да прави изказвания, които поставят под съмнение и териториалната цялост на страната.

Юлиан Ангелов от ВМРО заяви, че ще бъде изпратен сигнал до главния прокурор, че ДПС е етническа партия и трябва да бъде разпусната. От ВМРО ще проведат серия от протести и затваряне на границата заради опасност от изборен туризъм откъм Турция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41