Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артисти от България, САЩ, Швейцария, Чехия и Украйна творят в центъра на София

Трейси Снелинг
Снимка: traceysnelling.com

Между 10 и 20 юни български и чуждестранни артисти ще представят свои художествени инсталации, пърформанси и прожекции в центъра на София, осмисляйки днешния ден, в който личното пространство и спектакълът постоянно разменят местата си. В пространство за изложбата ще се превърнат магазини и витрини в подлеза под площад „Независимост“, руините на антична Сердика под стъкления купол на "Ларгото".​ Участници в изложбата са художници от България, САЩ, Швейцария, Чехия и Украйна. Трейси Снелинг от САЩ ще участва със свои миниатюрни градове, изградени в резултат от двуседмичните ѝ впечатления от архитектурата и живота на София. Хореографът Виктор Рубан от Украйна ще работи с младежи и минувачи, като с тях ще създаде хореография. Подробности от програмата ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българка организира международна изложба за правата на жените в Прага

Над 20 жени са убити от мъже от близкото им обкръжение в България през 2023 година, а регистрираните случаи на домашно насилие са били 1359 спрямо 749 през 2022 г.. "81,4% е увеличението на проявите на агресия в домашни условия през миналата..

публикувано на 10.04.24 в 12:55

Пътуващият фестивал "Лятно Театро" сплотява семействата с изкуство, вълшебства и смях

За четвърта поредна година пътуващият фестивал "Лятно Театро" ще подари на децата и на техните родители мигове на чисто щастие. А за да остане този ден незабравим в живота им, заедно ще мерят сили в анимация с игри, ще оцеляват в буря от стотици..

публикувано на 08.04.24 в 09:31

Съвременната илюстрация е "сърцето" на българския щанд на Панаира на детската книга в Болоня

На 8 април започва 61-ия Международен панаир на детската книга в Болоня . Най-голямото международно събитие за детска литература тази година ще продължи до 11 април, а България за първи път е представена с обособен тематичен щанд от 64 кв...

публикувано на 08.04.24 в 09:15