Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джазът покорява Стара Загора

Снимка: архив

От 19 часа днес се открива деветият Джаз форум в Стара Загора. Събитието по традиция се провежда на Античната улица в града, но при дъжд ще се състои в Културния център на Областната администрация. 

Акцент в трите фестивални дни тази година се поставя на българския джаз. Ще звучат нови, непредставяни на сцена проекти на най-добрите български музиканти, създадени през последната година, когато сцените и живата публика бяха ограничени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Как мразя"– нова песен от проекта "Пеещи артисти"

Най-новата, 36-та поред песен от проекта "П еещи артисти " на продуцента Игор Марковски е със заглавие "Как мразя". Певицата Мариана Попова е сред плеядата популярни лица от българския артистичен свят, които изпълняват написани специално за тях..

публикувано на 09.04.24 в 10:15
Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04
Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35