Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С атрактивни предложения примамват българите в Чикаго за ваксинация

Снимка: Елена Цанева

В събота,12 юни, българите в Чикаго ще могат да се ваксинират срещу Covid-19 в центъра “Коперник” от 14.00 до 16.00 часа с храна, музика, безплатен билет за футболен мач на “Чикаго Файър”, съобщиха новините на местната телевизия АВС.

„Най-различни са специалните събития за различните емигрантски общности и предстоящото събитие в събота е посветено предимно на българската общност, на полската общност и на други източно-европейци, които биха могли да дойдат, да се ваксинират и да получат безплатни билети за мач на "Чикаго Файър", но и също така да се запознаят със Станислав Иванов, който е българин и играе отскоро в отбора“. Това каза за БНР Елена Иванова от екипа на прес-офиса в отдела по обществено здраве към кметството на Чикаго.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Молдова търсят най-автентичната лазарка

Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) обяви конкурс за лазарки. Той се провежда до 28 април 2024 г. "с цел популяризиране на българските традиции, култура и език на територията на Молдова". Участничките трябва да..

публикувано на 09.04.24 в 14:37

Bulgarischer Alpenclub събира български планинари в Германия и Австрия

Bulgarischer Alpenclub е общност, създадена с цел да поддържа връзка между запалените по планинарството българи, живеещи в Германия и Австрия. Чрез прекрасната инициатива нашите сънародници там имат възможност всеки месец да се събират за поход в планината...

публикувано на 07.04.24 в 15:59

Православната църковна община на българите в Лисабон

На 25 декември 2001 г. в португалската столица Лисабон се създава Българската православна църковна община "Св. Иоан Рилски - Чудотворец" . Формалният повод за това е преместването и преустройството на параклис от дома на Царица Иоанна (съпруга на цар..

публикувано на 07.04.24 в 01:14