Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С атрактивни предложения примамват българите в Чикаго за ваксинация

Снимка: Елена Цанева

В събота,12 юни, българите в Чикаго ще могат да се ваксинират срещу Covid-19 в центъра “Коперник” от 14.00 до 16.00 часа с храна, музика, безплатен билет за футболен мач на “Чикаго Файър”, съобщиха новините на местната телевизия АВС.

„Най-различни са специалните събития за различните емигрантски общности и предстоящото събитие в събота е посветено предимно на българската общност, на полската общност и на други източно-европейци, които биха могли да дойдат, да се ваксинират и да получат безплатни билети за мач на "Чикаго Файър", но и също така да се запознаят със Станислав Иванов, който е българин и играе отскоро в отбора“. Това каза за БНР Елена Иванова от екипа на прес-офиса в отдела по обществено здраве към кметството на Чикаго.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пианистката Диляна Христова – заслужено влюбена в живота

Чаша черно кафе, купичка малини и шоколад, комбинирани с гледка, която спира дъха. Звучи успокояващо и мечтано, нали? Пианистката Диляна Христова от години търси и намира подобни места както у нас, така и в чужбина, в които е в мир със себе си, може да..

публикувано на 13.04.24 в 09:10

"Вити Гайтани" представят фолклорен спектакъл в Монреал

Клуб за народни танци "Вити Гайтани" ще представи днес от 19.00 ч. местно време в Монреал, Канада, танцовия спектакъл „Да съхраним българското“. Събитието, което ще се проведе на адрес 1191 rue Sauvé, Montréal, QC, H2C1Z8 , се организира със..

публикувано на 13.04.24 в 07:10

Ден на отворените врати в Българското училище "Св. св. Кирил и Методий" във Виена

Ден на отворените врати обяви за 13 април от 10:30 до 12:30 ч. местно време Българо-австрийското училище "Св. св. Кирил и Методий" във Виена.  Програмата предвижда демонстрационни учебни часове, които ще дадат възможност на родителите на..

публикувано на 12.04.24 в 15:09