Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

250 картинг пилоти от 16 страни мерят сили в България

Снимка: karting.bg

В двата дни от уикенда на картинг пистата в град Хасково ще се проведе второто издание на ЕКО 24 часа на България, част от европейския картинг шампионат за издръжливост. За почетното първо място ще се борят общо 250 пилоти от 16 страни, разпределени в 42 отбора и в две категории – Gold до 84 кг и Pro до 94 кг.

И тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи „Отбор на звездите“. Сред звездите ще са българската легенда в спортната гимнастика Йордан Йовчев и единственият българин, пилотирал кола от Формула 1, Владимир Арабаджиев.

Входът е свободен за всички желаещи да наблюдават на живо зрелищното събитие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Завърнаха се моряците от екипажа на освободения кораб „Руен“

Петимата моряци от отвлечения, през декември край Сомалия, кораб "Руен", който беше освободен от индийския боен флот преди 9 дни, се завърнаха във Варна. Те се прибраха с полет от Оман през Турция. От Параходство "Български морски флот" потвърдиха, че..

публикувано на 26.03.24 в 10:15

Във вторник - пролетни температури, но с валежи от дъжд и сняг по планините

След временното намаление на облачността, от югозапад ще започне ново увеличение. Северозападният вятър ще отслабне, в Западна България ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1°, като на места в..

публикувано на 25.03.24 в 20:05

С 10% са се повишили цените на жилищата в България за година

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в България са се увеличили с 10.1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 г., като 10,5% е ръстът на цените на новите жилища, а 9,8% - на съществуващите. Това показват изнесени днес..

публикувано на 25.03.24 в 16:30