Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илхан Кючюк застана начело на европейските либерали

Илхан Кючюк
Снимка: ilhankyuchyuk.eu

На своя 41-ви конгрес Партията на европейските либерали АЛДЕ избра с голямо мнозинство българския евродепутат от ДПС Илхан Кючюк за един от двамата си президенти.

Предвид продължаващите извънредни обстоятелства, събитието се проведе в хибриден формат в Брюксел, Белгия.

„Добра новина е, че един от новите президенти на АЛДЕ е от Източна Европа. Либералите разширяват своята география в Европа и в този смисъл изборът ми е не само признание за ДПС, а и за България и региона“, коментира Кючюк след избора му, предаде от Брюксел кореспондентката на БНР Ангелина Пискова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00
Христо Иванов

Президентът трябва да се консултира с партиите преди да назначи нови министри

Президентът Румен Радев отказва да приложи текстовете от Конституцията, които определят ролята на държавния глава като посредник и балансьор , заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод казуса с евентуалната смяна на министри в..

публикувано на 21.04.24 в 14:48

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37