Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Илхан Кючюк застана начело на европейските либерали

Илхан Кючюк
Снимка: ilhankyuchyuk.eu

На своя 41-ви конгрес Партията на европейските либерали АЛДЕ избра с голямо мнозинство българския евродепутат от ДПС Илхан Кючюк за един от двамата си президенти.

Предвид продължаващите извънредни обстоятелства, събитието се проведе в хибриден формат в Брюксел, Белгия.

„Добра новина е, че един от новите президенти на АЛДЕ е от Източна Европа. Либералите разширяват своята география в Европа и в този смисъл изборът ми е не само признание за ДПС, а и за България и региона“, коментира Кючюк след избора му, предаде от Брюксел кореспондентката на БНР Ангелина Пискова.

Още от категорията

Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани

Днес в Бърдо, Словения, се провежда Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, на която България ще бъде представлявана от президента Румен Радев. В рамките на срещата българският президент е поканен от европейския комисар по съседство и..

публикувано на 06.10.21 в 06:15

В диалога със Северна Македония България защитава ценностите на ЕС

В диалога с Република Северна Македония България отстоява не само национални интереси, а преди всичко ценностите на ЕС, в чиято основа са демокрацията и уважението на човешките права. Това е заявил президентът Румен Радев в телефонен разговор с..

публикувано на 05.10.21 в 11:06
Лозан Панов

Инициативен комитет издига кандидатурата на Лозан Панов за президент

Лозан Панов влиза в надпреварата за президент четири месеца преди края на седемгодишния си мандат като председател на Върховния касационен съд, научи БНР от свои източници. Инициатор за издигането на кандидатурата му е неправителствената организация..

публикувано на 02.10.21 в 09:48