Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Снимка: архив

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, една от основните причини за тази положителна тенденция е големият брой на завърнали се от чужбина българи.

„Около 37 хиляди наши сънародници са се завърнали от чужбина и са се регистрирали с постоянен адрес в България. Те се връщат у нас с идеята да си купят имот и да живеят и работят тук. Около 25% са българите, завърнали се от Турция“, коментира Добромир Ганев. Друга благоприятна причина са ниските лихви на жилищните кредити.

Още от категорията

България и Азербайджан искат да разширят сътрудничеството си в селското стопанство

Очаквам България и Азербайджан да разширят сътрудничеството си в областта на селското стопанство и стокообмена. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков на среща с Хюсейн Хюсейнов, извънреден и пълномощен посланик на..

публикувано на 30.09.21 в 17:54

Бизнесът търси подкрепа за оцеляване при високите цени на енергията

През октомври природният газ в България ще поскъпне с повече от прогнозираните през лятото 16 %, очаква водещ енергиен доставчик у нас. От Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ обясниха това със скока на цените на европейските..

публикувано на 29.09.21 в 12:40

IT специалистите ни сред най-конкурентните в световен мащаб

Българската софтуерна индустрия е сред малкото, които не са засегнати от световната пандемия. Напротив, именно кризата, породена от глобалното разпространение на коронавируса, дава тласък на един от малкото ни конкурентноспособни в световен мащаб..

публикувано на 28.09.21 в 11:25