Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Снимка: архив

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, една от основните причини за тази положителна тенденция е големият брой на завърнали се от чужбина българи.

„Около 37 хиляди наши сънародници са се завърнали от чужбина и са се регистрирали с постоянен адрес в България. Те се връщат у нас с идеята да си купят имот и да живеят и работят тук. Около 25% са българите, завърнали се от Турция“, коментира Добромир Ганев. Друга благоприятна причина са ниските лихви на жилищните кредити.

Още от категорията

IT специалистите ни сред най-конкурентните в световен мащаб

Българската софтуерна индустрия е сред малкото, които не са засегнати от световната пандемия. Напротив, именно кризата, породена от глобалното разпространение на коронавируса, дава тласък на един от малкото ни конкурентноспособни в световен мащаб..

публикувано на 28.09.21 в 11:25

Български електрически лекотоварен автомобил с амбиции да пробие на пазара в Германия

Български електрически товарен автомобил? Това вече не е хипотеза, а действителност, при това сглобен от части, разработени и произведени у нас. Първият български лекотоварен електромобил беше представен официално в София . Едно от..

публикувано на 28.09.21 в 10:57

Инфлацията не е нещо необичайно в период на възстановяване от световна криза

Цената на тока за индустрията достигна 300 лева за мегаватчас, едва четири дни, след клетвата на третото служебно правителство в рамките на мандата на президента Румен Радев. По думите на премиера Стефан Янев, правителството работи по пакет от..

публикувано на 23.09.21 в 11:17