Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Снимка: архив

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, една от основните причини за тази положителна тенденция е големият брой на завърнали се от чужбина българи.

„Около 37 хиляди наши сънародници са се завърнали от чужбина и са се регистрирали с постоянен адрес в България. Те се връщат у нас с идеята да си купят имот и да живеят и работят тук. Около 25% са българите, завърнали се от Турция“, коментира Добромир Ганев. Друга благоприятна причина са ниските лихви на жилищните кредити.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Енергийната комисия в НС отложи пълната либерализация на пазара на ток

Депутатите от енергийната комисия в Парламента замразиха либерализацията на тока на едро за една година. Според действащия закон тя трябваше да се случи от 1 юли т.г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на..

публикувано на 17.04.24 в 17:58

В България се появи първата плантация с шамфъстък

За първи път в България край Сандански засадиха плантация с 22 декара шамфъстък. Инвестицията е на софийски бизнесмен, съобщи БНТ. Първата реколта се очаква до 2-3 години. Хората в най-топлия район на България и преди са отглеждали екзотичното за..

публикувано на 17.04.24 в 10:20

Служебният кабинет продължава курса на България към еврозоната

"Старал съм се в правителството да попаднат експерти, да има приемственост и да бъде политически балансирано" – това заяви служебният премиер Димитър Главчев при представянето при президента на състава на вече действащия служебен кабинет. Основната..

публикувано на 15.04.24 в 10:25