Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Снимка: архив

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, една от основните причини за тази положителна тенденция е големият брой на завърнали се от чужбина българи.

„Около 37 хиляди наши сънародници са се завърнали от чужбина и са се регистрирали с постоянен адрес в България. Те се връщат у нас с идеята да си купят имот и да живеят и работят тук. Около 25% са българите, завърнали се от Турция“, коментира Добромир Ганев. Друга благоприятна причина са ниските лихви на жилищните кредити.

Още от категорията

В София започва третото издание на Тук-Там Кошер

На 9-ти септември 2021 в Интер Експо Център София, започва третото издание на Тук-Там Кошер. Форумът ще събере различни личности от Силициевата долина през Австралия до София, които ще представят идеите си в девет интерактивни зони. И тази година..

публикувано на 09.09.21 в 06:45

Асен Василев: Докато съм министър, няма да участвам в политически проекти

“ Ще видя дали има хора и съмишленици, с които можем да направим нещо, което да помогне на България” . Така финансовият министър Асен Василев коментира пред БНР предположенията, че заедно с министъра на икономиката Кирил Петков ще направи партия. Той..

публикувано на 05.09.21 в 12:01
Любомир Каримански

Председателят на бюджетната комисия в НС поиска нови концесионни такси

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от “Има такъв народ” Любомир Каримански се обяви за преразглеждане на концесионните договори. " Концесиите в България са силно подценени като такси, които събира държавата ” , обоснова се той..

публикувано на 05.09.21 в 11:12