Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Снимка: архив

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, една от основните причини за тази положителна тенденция е големият брой на завърнали се от чужбина българи.

„Около 37 хиляди наши сънародници са се завърнали от чужбина и са се регистрирали с постоянен адрес в България. Те се връщат у нас с идеята да си купят имот и да живеят и работят тук. Около 25% са българите, завърнали се от Турция“, коментира Добромир Ганев. Друга благоприятна причина са ниските лихви на жилищните кредити.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„OMV Petrom“ поема проучването за газ в българската зона на Черно море

Румънска компания „OMV Petrom“, която е част от австрийската OMV изцяло ще оперира офшорния блок "Хан Аспарух". Дружеството поема досегашното участие в концесията за издирване на газ, държано от френската "TotalEnergies“. Информацията е на „OMV Petrom“,..

публикувано на 27.03.24 в 16:05

Кишинев е домакин на Българо-молдовски бизнес форум

Българо-молдовски бизнес форум ще се състои в столицата на Молдова - Кишинев, на 26 и 27 март. На събитието ще бъдат представени актуална информация за икономиките на България и Молдова и секторите с потенциал за развитие на икономическото..

публикувано на 26.03.24 в 06:05

България иска по-висока цена за ядрените реактори предложени на Украйна

Украйна се надява да подпише през юни споразумение за закупуване на два ядрени реактора от България, за да компенсира загубата на окупираната от Русия шестреакторна централа в Запорожие, заяви за Ройтерс ръководителят на украинската компания "Енергоатом"..

публикувано на 23.03.24 в 10:16