Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка трета обществена поръчка нарушава правилата

Снимка: колаж: Яна Михайлова

При една трета от проверените над 1500 обществени поръчки на стойност 1,2 млрд. лв. са установени нарушения, според Института за пазарна икономика, който се е позовавал на Годишния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2020 г. В половината от поръчките нередностите са съществени - неоснователно проведени процедури, поставени условия от страна на възложителите, които дават предимство или необосновано ограничават участието на кандидатите в процедурите, промяна на цени и срокове за изпълнение чрез анекси към договори за обществени поръчки, невъзложени обществени поръчки при наличието на всички законови основания. Според оценката на експертите през м.г. има спад на опорочените поръчки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03