Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки трети в образованието е политически ангажиран

Снимка: БГНЕС

 Има сигнали за политически натиск върху учители и училищни директори по време на предизборни кампании, каза пред БНР служебният министър на образованието проф. Николай Денков. Всеки трети регионален началник в образованието е ангажиран с политическа дейност, твърди той. За министъра е изненадващо, че няма ясна законова забрана относно партийната политическа дейност в училищата.

Този пропуск трябва да бъде преодолян. Висшето образование е освободено от политически доктрини, в училищното образование също трябва да има изискване за деполитизация на системата", коментира проф. Николай Денков. Той определи като “сравнително успешна” настоящата учебна година, но подчерта, че това не бива да успокоява, тъй като не се забелязва качествен скок в представянето на учениците през последните години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с по-ниски температури, по планините - валежи от сняг

През следващото денонощие от запад на изток ще премине бърз студен атмосферен фронт. Ще има валежи от дъжд, по високите полета на Западна България и планинските райони, през нощта примесен със сняг. На места в източната част от Северна България валежите..

публикувано на 24.03.24 в 19:05
Мария Габриел

Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за поста на премиер-министър от ГЕРБ, за което утре ще подаде заявление в Народното събрание. Това обяви на брифинг самата тя, като заяви, че ГЕРБ няма да участва в преговори за правителство с друг мандат. "Имаше..

публикувано на 24.03.24 в 15:33
ген. Съби Събев

Почина генерал Съби Събев - първият национален представител на България в НАТО

Почина генерал-майорът от резерва Съби Събев. От 1 октомври 2002 до 23 декември 2004 г. е той е първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. "Днес България губи един убеден евроатлантик и непримирим застъпник за..

публикувано на 24.03.24 в 12:33