Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Здравното министерство продължава с проверките в болниците

Д-р Димитър Петров
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването ще продължи да проверява големите болници в тежко финансово състояние, за които има сигнали за драстични нарушения, съобщи за БНР зам. здравният министър д-р Димитър Петров. В източване на здравната каса и неправомерни трансплантации беше уличена правителствената болница “Лозенец”, а в “Пирогов” и в Александровска болница текат проверки съответно заради съмнения за източване на пари по клинични пътеки и за влошване на финансовото състояние през последните 10 г. “В пълната си цялост нещата излизат, когато се смени ръководството и други институции влязат в болниците”, каза още зам.-министърът. По думите му, хора, които досега са се страхували, започват да подават сигнали за закононарушения.

Още от категорията

Към Великобритания - задължително с паспорт

От 1 октомври за влизане във Великобритания ще е необходим международен паспорт. Страната спира да признава българските лични карти и тези от останалите държави членки на ЕС. Промяната е част от новите имиграционни правила, въведени след..

публикувано на 28.09.21 в 12:06

Обичайният за вторник ръст в данните за новозаразените с Covid

2536 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Положителни са 10,55% от направените 24 032 теста, сочи порталът coronavirus.bg. 11,24% от новозаразените или 285 от заболелите имат завършена имунизация. Над 2500 нови случая..

публикувано на 28.09.21 в 08:35
Румен Радев

Румен Радев удостоява с Почетния знак на държавния глава дейци на културата

Днес на церемония в Президентството в София държавният глава Румен Радев ще удостои изявени дейци на културата и изкуството с Почетния знак на президента. За значим принос към развитието на българската култура и изкуство и по повод неговата 70-годишнина..

публикувано на 28.09.21 в 07:15