Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравното министерство продължава с проверките в болниците

Д-р Димитър Петров
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването ще продължи да проверява големите болници в тежко финансово състояние, за които има сигнали за драстични нарушения, съобщи за БНР зам. здравният министър д-р Димитър Петров. В източване на здравната каса и неправомерни трансплантации беше уличена правителствената болница “Лозенец”, а в “Пирогов” и в Александровска болница текат проверки съответно заради съмнения за източване на пари по клинични пътеки и за влошване на финансовото състояние през последните 10 г. “В пълната си цялост нещата излизат, когато се смени ръководството и други институции влязат в болниците”, каза още зам.-министърът. По думите му, хора, които досега са се страхували, започват да подават сигнали за закононарушения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Седмицата започва с по-ниски температури, по планините - валежи от сняг

През следващото денонощие от запад на изток ще премине бърз студен атмосферен фронт. Ще има валежи от дъжд, по високите полета на Западна България и планинските райони, през нощта примесен със сняг. На места в източната част от Северна България валежите..

публикувано на 24.03.24 в 19:05
Мария Габриел

Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за поста на премиер-министър от ГЕРБ, за което утре ще подаде заявление в Народното събрание. Това обяви на брифинг самата тя, като заяви, че ГЕРБ няма да участва в преговори за правителство с друг мандат. "Имаше..

публикувано на 24.03.24 в 15:33
ген. Съби Събев

Почина генерал Съби Събев - първият национален представител на България в НАТО

Почина генерал-майорът от резерва Съби Събев. От 1 октомври 2002 до 23 декември 2004 г. е той е първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. "Днес България губи един убеден евроатлантик и непримирим застъпник за..

публикувано на 24.03.24 в 12:33