Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велислав Минеков: Не смогваме да обработим щетите в Министерството на културата

Снимка: БГНЕС

“Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат да бъдат обработени”, заяви пред БНР министърът на културата проф. Велислав Минеков. В огромния лист с нарушения влизат изчезналите 4,5 млн. евро за ремонт на столичното Ларго, за които ще бъде сезирана Европейската прокуратура. Според министъра бюджетът на министерството “скоро ще приключи”, а има опасност чрез него да се наложат разходи заради злоупотреба с европейски средства.

Велислав Минеков каза още, че сред основните му задачи е да прегледа законодателството в областта на културата и предложенията за промени. През следващата седмица оглавяваното от него ведомство ще организира дискусия за държавата и медиите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20