Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БАБХ ще проверява обектите за производство и продажба на сладолед

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес Българската агенция по безопасност на храните започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед, съобщиха от агенцията. Проверките в предприятията ще приключат в края на месеца, а в търговските обекти и щандовете на открито без предварително опаковане на сладоледа – на 30 септември. Ще се следи за използваните суровини, хигиенните условия, спазването на правилата за съхранение на продукта. Елемент на проверката ще бъде също дали търговците предоставят информация за наличието на вещества в сладоледа, които могат да предизвикат алергични реакции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошо време за катерене на планински върхове

Условията за туризъм са добри само в по-ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите места условията остават зимни и се очаква времето да се влоши. Там има мъгла, ветровито е и температурите варират между минус 4 и..

публикувано на 21.04.24 в 10:11

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25
Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00