Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дискусия ще постави въпроси за собствеността и финансирането на медиите

Велислав Минеков
Снимка: БГНЕС

Министерството на културата организира дискусия „Държавата и медиите”, с която ще постави началото на обществен мониторинг върху теми като собственост и концентрация на медиите, прозрачно публично финансиране, свобода на изразяване и защита на журналистите. 

Служебният министър на културата Велислав Минеков изрази мнението, че трябва да се защити свободата на словото, както и че обществените медии не бива да обслужват политици и партии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1 милион лева от "Америка за България" за туризма в българския Северозапад

17 проекта са одобрени за финансиране в конкурса "Развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав" на Фондация "Америка за България". За тях ще бъдат предоставени 1 312 000 лв. за развитието на туристически продукти и..

публикувано на 15.04.24 в 18:06

"Зелено движение" напуска ПП-ДБ

След широко допитване до членовете си партия "Зелено движение" напуска коалиция "Продължаваме промяната" – "Демократична България" и ще се яви на европейските и предсрочните парламентарни избори на 9 юни отделно. Предстои да бъде решено дали тя..

публикувано на 15.04.24 в 17:56

На кого и как се издава Синя карта на ЕС за право на работа в България?

Радио България като програма на БНР, излизаща на 11 езика, има аудитория, пръсната на шест континента. Част от нея е със специално отношение към страната ни и желае да научи повече за нейната история, култура, традиции и настояще, а друга – иска да..

публикувано на 15.04.24 в 12:10