Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентите Румен Радев и Джо Байдън не са обсъждали Северна Македония

Снимка: БГНЕС

„Въпросът за европейската интеграция на Република Северна Македония не е бил обсъждан по време на краткия разговор на президента Румен Радев с президента на САЩ Джо Байдън“. Това съобщи БГНЕС като се позова на специално запитване и отговор от Президентството. Повод за коментара е появилата се информация, че темата за евроинтеграцията на Северна Македония е била централна в разговорите между двамата държавни глави и че върху България е бил оказан сериозен натиск за даване на „зелена светлина“ за започване на преговори на Скопие с ЕС, съобщи агенцията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Подновени са преговорите за съставяне на правителство

Водят се разговори, между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), каза пред БНТ кандидатът за премиер от ГЕРБ Мария Габриел. Тя отказа да даде повече информация и подчерта, че докато всичко не е договорено, нищо не е..

публикувано на 23.03.24 в 09:27
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Няма паралел между ротацията на премиерите в България и Румъния

В Румъния имаше правила, коалиционно споразумение още в самото начало, когато беше създаден техния кабинет и затова беше много по-лесно и просто да бъде извършена тази ротация. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на журналистически..

публикувано на 23.03.24 в 08:47

През август в София ще дойде нов посланик на Обединеното кралство

Натаниъл Копси е назначен за посланик на крал Чарлз Трети в Република България, наследявайки д-р Роб Диксън, който ще премине на друга длъжност в дипломатическата служба, се казва в прессъобщение на британското посолство. Посланик Копси ще..

публикувано на 22.03.24 в 16:35