Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят по здравеопазването на посещение у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду пристига днес у нас, за да обсъди с президента Румен Радев и министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров актуални въпроси, свързани с пандемията от коронавирус.

Разговорите ще бъдат фокусирани върху стратегията на Европейския съюз за ваксините и разгръщането на националната кампания за имунизиране срещу Covid-19, както и върху бъдещите действия по предложенията в рамките на Европейския здравен съюз.

Програмата предвижда също еврокомисарят и министърът да посетят мобилен пункт за ваксинация срещу коронавирус на столичния пл. “Александър Батенберг” и да се срещнат с ваксинационните екипи в УМБАЛ “Св. Анна”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пробиотични напитки и космическо меню – българските учени успешно разработват храни на бъдещето

През 1979 г. България става третата държава в света, след Съветския съюз и САЩ, която създава космически храни. "Разполагахме с всичко – плодове, зеленчуци, супи и най-различни лакомства. Човек горе не чувства, че се е отделил от Земята и мога да..

публикувано на 12.04.24 в 11:35

Под 40% са желаещите да гласуват за европейски и за национален парламент

37,4% от българите биха гласували на изборите за парламент, ако те са в началото на април. 34,2 на сто биха участвали в изборите за евродепутати, сочи представително проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, проведено по поръчка на БНТ. 3,5 на..

публикувано на 12.04.24 в 10:57

По съседски: Събития с балкански адрес

Румъния  се опитва да ограничи хазарта Румънският парламент прие закон, забраняващ залите за хазартни игри в населени места с до 15 000 жители, съобщи Digi24. Това е компромис спрямо първоначалния амбициозен проект на..

публикувано на 12.04.24 в 10:50