Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят по здравеопазването на посещение у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду пристига днес у нас, за да обсъди с президента Румен Радев и министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров актуални въпроси, свързани с пандемията от коронавирус.

Разговорите ще бъдат фокусирани върху стратегията на Европейския съюз за ваксините и разгръщането на националната кампания за имунизиране срещу Covid-19, както и върху бъдещите действия по предложенията в рамките на Европейския здравен съюз.

Програмата предвижда също еврокомисарят и министърът да посетят мобилен пункт за ваксинация срещу коронавирус на столичния пл. “Александър Батенберг” и да се срещнат с ваксинационните екипи в УМБАЛ “Св. Анна”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мария Габриел

Габриел оттегля кандидатурата си за премиер, ГЕРБ няма да подкрепи друг кабинет

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за поста на премиер-министър от ГЕРБ, за което утре ще подаде заявление в Народното събрание. Това обяви на брифинг самата тя, като заяви, че ГЕРБ няма да участва в преговори за правителство с друг мандат. "Имаше..

публикувано на 24.03.24 в 15:33
ген. Съби Събев

Почина генерал Съби Събев - първият национален представител на България в НАТО

Почина генерал-майорът от резерва Съби Събев. От 1 октомври 2002 до 23 декември 2004 г. е той е първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. "Днес България губи един убеден евроатлантик и непримирим застъпник за..

публикувано на 24.03.24 в 12:33

Община Бургас предоставя полезна информация и услуги в онлайн среда

Дигиталното портфолио на местната власт в Бургас, известно като "Смарт Бургас“ вече има ново попълнение –  чатботът "Смарти" . Това е полезен дигитален инструмент, който обединява услугите на Общината в популярен и лесен за достъп и интеракция канал...

публикувано на 24.03.24 в 10:45