Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миден уикенд на остров Анастасия

Снимка: burgas.bg

Община Бургас организира тематичен летен уикенд на 18, 19 и 20 юни, посветен на черноморската мида. Мидите са съществена част от местната кулинарна традиция, затова въпросния деликатес присъства в менюто на почти всички заведения в града.

В рамките на мидения уикенд, популярният остров Света Анастасия край града организира "Ден на чистото море". По този повод, в ранните часове на неделния ден, водолази от клуб "Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно около острова.


По време на мидения уикенд гостите на Света Анастасия могат да опитат безплатно прясно изпечени миди на тенекия. Отделно те имат възможност да дегустират специалната островна билкова бира, домашно приготвената медена лимонада със свежи ментови листа и други вкусотии в островния ресторант. За доброто настроение на туристите ще се погрижат музикантите от бургаската група "Горещ пясък". 


Съставил: Венета Николова

Снимки: burgas.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15