Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кулинарно-виненият туризъм в България има огромен потенциал

В стратегиите и дейностите на сектор „Туризъм“ трябва да бъде включен и кулинарно-виненият туризъм. Това коментира заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев, по време на изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в Сливен, съобщи пресцентърът на ведомството. Зам. министърът е посочил, че българите, както и всички останали жители на света, стават все по-съпричастни към съдбата на малките производители и се интересуват от техните стоки. За съжаление, тези продукти не са така добре застъпени в стратегиите за регионални производства. По думите на Събев, с европейските схеми за качество могат да бъдат защитени както хранителни и селскостопански продукти, така и напитки, вина и други.
Сред основните теми, поставени на заседанието, бяха развитието на туризма в условията на Covid-19, мерките за подкрепа на бизнеса и капацитетът на България като туристическа дестинация. Важен акцент беше и стимулирането на вътрешния туризъм чрез развитието на туристическите райони, пише още в съобщението.

Още от категорията

Ясно ли е бъдещето на въгледобива у нас?

„Зелената сделка” на ЕС, в която участва и България, предвижда до 2030 г. да  бъде премахнато използването на въглища в енергетиката. Целта е нетните въглеродни емисии в атмосферата да спаднат с 55%. Политиците у нас от доста време заобикалят този..

публикувано на 20.09.21 в 12:13

Държавата поема нов вътрешен дълг

Дългови книжа за 150 млн. евро в левове ще бъдат предложени за изкупуване на вътрешния пазар, съобщи за аукциона Българската народна банка. Облигациите са с падеж 10 години и половина. Това ще е първата емисия в мандата на новия служебен..

публикувано на 20.09.21 в 10:21

Кристалина Георгиева отрече да е оказвала натиск в полза на Китай

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева отрече пред агенция “Ройтерс” твърденията, че е оказвала натиск върху служители на Световната банка да променят данни в доклад в полза на Китай по времето, когато е оглавявала СБ...

публикувано на 18.09.21 в 09:58