Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасиха малко соколче край Сливен

4
Снимка: Спасителен център "Стара Загора"

Експерти от Природен парк "Сините камъни" оказаха помощ на малко бебе керкенез (Falco tinnunculus), съобщава Изпълнителната агенция по горите. Малкото соколче било донесено в дирекцията на парка от човек, който го намерил в индустриалната зона на Сливен.
Преди няколко дни, там отново са били спасени по подобен начин две бебета – таралежчета. Те са изпратени да отраснат в Спасителния център за диви животни в Стара Загора и вероятно отново ще бъдат пуснати в района, където са били открити.
На служителите в парка често им се случва да приемат бедстващи животни, като кукумявки, щъркели, костенурки, орли, лешояди, гарвани, бързолети, таралежи и др.
Те съветват хората, които се опитват да им помогнат - да се убедят преди това, че животните наистина са в опасност. Местата трябва добре да се огледат дали майката не се намира наоколо. Бебетата бозайници не бива да се взимат и галят - от една страна защото майката може да ги отхвърли, а от друга, защото могат да пренасят заразни болести. Затова те не трябва да се пипат без ръкавици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41