Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И децата над 12 г. вече могат да се ваксинират срещу коронавирус

Снимка: архив

Децата над 12-годишна възраст могат да се ваксинират срещу Covid-19 с препарата на „Пфайзер” /„Бионтех”, съобщават от здравното министерство. Имунизацията се извършва с попълнен от родител формуляр за информирано съгласие.

Междувременно здравният министър д-р Стойчо Кацаров изтъкна на среща с новия представител на УНИЦЕФ Кристина де Бройн: „Нямаме друга възможност, освен да опитаме всичко, за да убедим хората да се ваксинират като направят своя информиран избор.” Според министъра у нас има всички предпоставки за имунизация, но въпреки това ваксинационното покритие остава ниско.

От своя страна, Кристина де Бройн е заявила, че е готова да съдейства за информационна кампания в подкрепа на ваксините. „Това се налага и заради тревожните сигнали, че дори част от медицинските специалисти в България са скептични към ваксините”, е подчертала тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

34 градуса максимална температура в понеделник

В понеделник ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът от юг-югозапад ще се усили до умерен и с него дневните температури още ще се повишат. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – 10°, а максималните – между 29° и 34°,..

публикувано на 14.04.24 в 18:30
Васил Терзиев

Столичният кмет: Ще има промени в такса смет

С въвеждането на регламента “Замърсителят плаща” ще настъпят промени в такса смет за софиянци, съобщи пред бТВ кметът Васил Терзиев. В момента в общината правят разчети и когато са готови, ще бъде споделена рамката, за да се подготвят хората.  “..

публикувано на 14.04.24 в 11:31

По стълбите до четиринайсетия етаж в Деня без асансьори

С изкачване на четиринайсететажния Колеж по туризъм в Бургас днес ще бъде отбелязана международната инициатива “Ден без асансьори”. Всички желаещи ще могат да изпитат физическите си сили, участвайки индивидуално или в отбор от трима души.  Целта на..

публикувано на 14.04.24 в 07:00