Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето в почивните дни - високи температури, дъжд и гръмотевици

Снимка: БГНЕС

В събота в България ни очаква предимно слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, като на места - основно в Източна България, се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, възможни са и градушки, информира Националният институт по метеорология и хидрология. Максималните температури в страната ще са между 33° и 38°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Повече облаци ще има около и след обяд, очакват се и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури ще са от 29° до 32°. Температурата на морската вода е от 22° до 24°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Температурите на север от нос Калиакра ще достигнат 29 градуса, а в Златни пясъци и Варна - 31°. На юг от Слънчев бряг, в Бургас, Созопол и Ахтопол максималните температури на въздуха ще бъдат между 31 и 33°.

Над планините ще е слънчево с купеста и купесто-дъждовна облачност след обяд и краткотрайни валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°. В курортните комплекси Боровец и Пампорово минималните температури ще са 16-17°. През деня термометърът ще показва 27°. В Смолян, Банско и Добринище минималните температури ще са между 15 и 16°, а максималните ще достигнат 32°.

В неделя и в понеделник ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност около и след обяд. Само на отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат още малко и ще се доближат до обичайните за края на юни, максималните ще са между 31° и 36°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08