Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето в почивните дни - високи температури, дъжд и гръмотевици

Снимка: БГНЕС

В събота в България ни очаква предимно слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, като на места - основно в Източна България, се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, възможни са и градушки, информира Националният институт по метеорология и хидрология. Максималните температури в страната ще са между 33° и 38°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Повече облаци ще има около и след обяд, очакват се и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури ще са от 29° до 32°. Температурата на морската вода е от 22° до 24°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

Температурите на север от нос Калиакра ще достигнат 29 градуса, а в Златни пясъци и Варна - 31°. На юг от Слънчев бряг, в Бургас, Созопол и Ахтопол максималните температури на въздуха ще бъдат между 31 и 33°.

Над планините ще е слънчево с купеста и купесто-дъждовна облачност след обяд и краткотрайни валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 20°. В курортните комплекси Боровец и Пампорово минималните температури ще са 16-17°. През деня термометърът ще показва 27°. В Смолян, Банско и Добринище минималните температури ще са между 15 и 16°, а максималните ще достигнат 32°.

В неделя и в понеделник ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност около и след обяд. Само на отделни места, главно в източните и планинските райони, ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат още малко и ще се доближат до обичайните за края на юни, максималните ще са между 31° и 36°. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимки: БТА, БГНЕС

Колко ще струва Великденската трапеза на българите тази година

Кажи ми какво имаш на масата, за да ти кажа какво празнуваш. Така шеговито може да погледнем на празничния календар на българина от миналото до днес. Истината е, че трапезата винаги е била много важен елемент от битуването и празнуването ни. Великден..

публикувано на 17.04.24 в 13:30

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52