Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира Международната колоездачна обиколка на България

Снимка: Facebook /@TourofBulgaria

Тазгодишното 68-о издание на Международната колоездачна обиколка на България стартира днес. Надпреварата започва в София в 18 ч. с пролог от 1 км по часовник около храм-паметник „Александър Невски“.

Състезателите ще стартират през интервал от 30 сек., като с това зрелищно начало зрителите ще могат да се запознаят с участниците в обиколката.

След това колоната с велосипедистите ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли. Ще бъдат изминати общо около 770 състезателни километра. 

Първата колоездачна Обиколка на България е организирана през 1924 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александър Асенов

Александър Асенов с два медала от Световното по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Александър Асенов спечели титлата на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в зала за спортисти с интелектуални увреждания в Реймс, Франция. Златното отличие е втори медал за нашия атлет от шампионата, след като успя да извоюва..

публикувано на 25.02.24 в 11:12
Станимир Беломъжев

Сребърен медал за България на СК по ски ориентиране

Станимир Беломъжев спечели сребърен медал в спринта от Световната купа по ски ориентиране в Хааня  (Естония). Беломъжев, който е двукратен световен шампион в дисциплината, остана на 9 секунди от победителя Никлас Екснтрьом (Финландия) 17:02 мин.,..

публикувано на 23.02.24 в 18:09

Кубрат Пулев и Махмуд Чар ще премерят сили в София

На 30 март Кубрат Пулев ще се изправи срещу Махмуд Чар в спор за редовната световна титла на WBA. Двубоят ще се проведе в "Арена София". "Това е едно невероятно събитие. Имаше много трудни решения. Правим невероятното и невъзможното, за да е пред..

публикувано на 22.02.24 в 14:38