Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открива се театралният фестивал „Варненско лято“

„Полетът“ на AIRA Снимка: Facebook /Varna Summer International Theatre Festival

Международният театрален фестивал „Варненско лято“, който миналата година се състоя наесен и премина в дигитален формат заради пандемията, сега се завръща на живо. 29-ото му издание се открива днес и ще продължи до 12 юли. 

Международната селекция на фестивала се открива с атрактивния вертикален танц „Полетът“ на нидерландската компания AIRA на фасадата на Фестивалния и конгресен център. С него ще се отбележи 20-годишното сътрудничество на Варна и Дордрехт. Той се осъществява съвместно с Посолството на Нидерландия.

Фестивалът ще срещне зрителите с 15 отбрани спектакли и специални събития от България, Германия, Испания и Обединеното кралство, съобщава БНР Варна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Клас по рисуване с Кирил Манасиев организират в Чикаго

На 6 април, от 19:30 до 21:30 часа местно време, Културният център  „Българика“ в Чикаго ще домакинства клас по рисуване с българския художник Кирил Манасиев, съобщиха от центъра. По този повод във фейсбук страницата си те споделиха избрани картини на..

публикувано на 06.04.24 в 08:37

Ученици и преподаватели преведоха на италиански поезия на Петя Дубарова

Книга със стихове на Петя Дубарова излезе на италиански език в превод на деца и преподаватели от български училища в Италия. В превода участваха училищата "Асен и Илия Пейкови" в Рим и Флоренция, "Пейо Яворов" в Милано, "Родолюбие" в Неапол, "Капитан Петко..

публикувано на 04.04.24 в 11:57

Центърът за подводна археология е кандидат за Център за подводно и световно наследство

Министърът на културата Кръстю Кръстев изпрати до Ернесто Отоне, помощник-генерален директор за култура на ЮНЕСКО, кандидатурата, с която дейността на българския Център за подводна археология да бъде разширена до категория 2 на Център за подводно и световно..

публикувано на 03.04.24 в 17:51