Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Открива се театралният фестивал „Варненско лято“

„Полетът“ на AIRA Снимка: Facebook /Varna Summer International Theatre Festival

Международният театрален фестивал „Варненско лято“, който миналата година се състоя наесен и премина в дигитален формат заради пандемията, сега се завръща на живо. 29-ото му издание се открива днес и ще продължи до 12 юли. 

Международната селекция на фестивала се открива с атрактивния вертикален танц „Полетът“ на нидерландската компания AIRA на фасадата на Фестивалния и конгресен център. С него ще се отбележи 20-годишното сътрудничество на Варна и Дордрехт. Той се осъществява съвместно с Посолството на Нидерландия.

Фестивалът ще срещне зрителите с 15 отбрани спектакли и специални събития от България, Германия, Испания и Обединеното кралство, съобщава БНР Варна.


Още от категорията

България стана член на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО

България беше избрана за член на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО на сесията на Общото събрание на държавите-страни по Конвенцията за световното наследство, която се провежда в момента в Париж. Това е най-престижният орган на ЮНЕСКО, в който..

публикувано на 25.11.21 в 18:02

Непоказван фотоархив на Панайот Бърнев ни връща в неподправеното ежедневие на стара София

Преди време ви разказахме за виртуалната платформа „Български визуален архив“ , която си поставя за цел да покаже по безпристрастен начин, чисто документално в снимки места, събития и личности в България през XX век. Ръководител на платформата е..

публикувано на 25.11.21 в 09:25

Необикновено пещерно изживяване в центъра на София

Мястото е Националният музей „Земята и хората” в столицата. Именно там можете да се потопите в „Магическата светлина“ на българските пещери. Всъщност, това е любопитна фотографска изложба, която в 24 кадъра представя фосфоресциращи образувания в някои от..

публикувано на 22.11.21 в 10:39
Подкасти от БНР