Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вижте колко ще ви струват чадърът и шезлонгът това лято

Снимка: БГНЕС

В разгара на лятото обръщаме поглед към българското Черноморие с неговата дълга пясъчна ивица и красиви плажове, предоставящи чудесни условия за слънчеви и морски бани. Колко ще ви излезе на ден наемът на чадър и на шезлонг това лято?

Проверка на експерти от Министерството на туризма през последния месец установи, че от общо 132 морски плажа, над 10 предлагат безплатни чадъри и шезлонги през настоящия сезон. Това ще рече, че няма да ви се наложат допълнителни разходи, ако изберете тези места за своята почивка.

Кои български плажове са безплатни това лято?

Става дума за южния плаж край Шкорпиловци, за плажовете „Ривиера” и „Буните 2“ край Варна, „Обзор Мотела“ в курортния град Обзор, „Бургас - север“ и „Бургас - централен“ в град Бургас и централния плаж на град Ахелой.

И още: безплатни чадъри и шезлонги ще откриете и на Юг от Бургас, а именно на плаж „Атанасовска коса“, централния плаж на град Царево, и плажа на близкия къмпинг „Нестинарка“. Зони с безплатни плажни принадлежности има и на други места, но засега те не влизат в статистиката на Министерството на туризма.

От  2 до 10 лв. ще ви струват сянката и шезлонгът на общо 73 български плажа. На места обаче плажният комфорт може да ви излезе и „солен“. Така например, ако изберете да отдъхвате на „Божурец-Топола“ край град Каварна, ще трябва да броите по 25 лв. на ден за чадър и за шезлонг.

Охраняемите български плажове без чадъри и шезлонги това лято са 4 на брой. Това са Рибарският плаж край Варна, „Батовски“, разположен между курорта Албена и Кранево, плажът „Минерален басейн – юг“ в курорта „Константин и Елена“, както и „Созопол – запад част 2“ . Там спокойно можете да забиете личния си чадър и да опънете хавлия на финия пясък, за да се наслаждавате на морския бриз.

Къде и колко струва наемът на чадър и шезлонг по нашето крайбрежие, вижте в постоянно актуализиращата се интерактивна карта на Министерството на туризма.

Съставил: Венета Николова

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30