Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежкият фестивал на изкуствата събира в Созопол участници от 10 държави

Снимка: president.bg

В Созопол се провежда 15-ото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“.
Той по традиция преминава под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. 10 дни над 1500 участници от 10 държави, включително и българи и представители на български общности в чужбина, ще покажат своите таланти в различни сфери на изкуството. 
Фестивалът „Музите“ е подкрепен и от дипломатическите мисии в България, като тази година негов основен партньор е посолството на Кралство Мароко.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20