Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Молдова гласуват в 6 секции на 11 юли

Снимка: архив

На предстоящите извънредни парламентарни избори българските граждани, живеещи в Молдова, ще могат да упражнят правото си на глас в една от шестте секции, разкрити със съгласието на молдовската държава, информира посолството ни в Кишинев. Секциите са разположени, както следва:  

  • Кишинев -  в Посолството на Република България, ул. "Букурещ" № 92;
  • Тараклия – в Консулството на Република България, ул. "Ленин" №134/2;
  • Твърдица – в сградата на кметството, ул. "Димитров" №4;
  • Комрат – в сградата на теоретичния лицей "Гавраил Гайдаржди", ул. "Ленин" №198;
  • Чадър-Лунга – в сградата на теоретичния лицей „М. Губогло", ул. "Сърмача" №44;
  • Вулканещ – в сградата на кметството, ул. "Ленин" №75.

Изборният ден за българите в Молдова започва в 7.00 ч. местно време и приключва в 20.00 ч.

Гражданите, които не са заявили в срок до 15 юни изричното си желание в коя секция ще гласуват, също могат да упражнят избирателното си право, но след попълване на декларация на място в някоя от изброените секции.

От дипломатическото ни представителство в Молдова уточняват и, че при упражняване правото на глас във всички секции следва скритно да се спазват противоепидемичните мерки, определени от молдовските власти, към датата на гласуване, включително: измерване на температура, спазване на физическа дистанция, периодична дезинфекция, носене на защитни маски, ползване на индивидуални химикалки и др.

Подробна информация за възможностите да гласуваме на 11 юли можете да намерите на уеб сайта на ЦИК в секцията "Въпроси и отговори"

Още от категорията

Аля Герджик Снимка: Facebook / @bulgarian.league2020

Аля Герджик е новата „Мис Българка” в Украйна

Българите в Украйна проведоха традиционния конкурс „Мис Българка 2021”. Главната корона за 2021 година бе връчена на Аля Герджик от с. Вайсал, Болградски район. Сред наградите за победителката е пътуване до България, осигурено от Асоциацията на..

публикувано на 14.10.21 в 15:07

Експозицията „Български книги отдалече“ – за всеки, който има сърце за България

Изложба от близо 100 книги на български автори от 23 държави на шест континента бе открита в Националната библиотека. „Тя е за всеки, който има очи, сърце и душа за България“, каза Красимира Александрова, директор на библиотеката.  Пред БНР тя поясни ,..

публикувано на 13.10.21 в 17:06

Нова среща в „Родина зад граница“ с "Радио България" и програма "Хоризонт"

В нощта на събота срещу неделя съвместният екип на „Радио България“ и програма „Хоризонт“ на БНР ще ви предложи поредна среща в месечната рубрика "Родина зад граница" , посветена на българите в чужбина и на чужденците, избрали страната ни за свой..

публикувано на 09.10.21 в 11:44