Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Молдова гласуват в 6 секции на 11 юли

Снимка: архив

На предстоящите извънредни парламентарни избори българските граждани, живеещи в Молдова, ще могат да упражнят правото си на глас в една от шестте секции, разкрити със съгласието на молдовската държава, информира посолството ни в Кишинев. Секциите са разположени, както следва:  

  • Кишинев -  в Посолството на Република България, ул. "Букурещ" № 92;
  • Тараклия – в Консулството на Република България, ул. "Ленин" №134/2;
  • Твърдица – в сградата на кметството, ул. "Димитров" №4;
  • Комрат – в сградата на теоретичния лицей "Гавраил Гайдаржди", ул. "Ленин" №198;
  • Чадър-Лунга – в сградата на теоретичния лицей „М. Губогло", ул. "Сърмача" №44;
  • Вулканещ – в сградата на кметството, ул. "Ленин" №75.

Изборният ден за българите в Молдова започва в 7.00 ч. местно време и приключва в 20.00 ч.

Гражданите, които не са заявили в срок до 15 юни изричното си желание в коя секция ще гласуват, също могат да упражнят избирателното си право, но след попълване на декларация на място в някоя от изброените секции.

От дипломатическото ни представителство в Молдова уточняват и, че при упражняване правото на глас във всички секции следва скритно да се спазват противоепидемичните мерки, определени от молдовските власти, към датата на гласуване, включително: измерване на температура, спазване на физическа дистанция, периодична дезинфекция, носене на защитни маски, ползване на индивидуални химикалки и др.

Подробна информация за възможностите да гласуваме на 11 юли можете да намерите на уеб сайта на ЦИК в секцията "Въпроси и отговори"

Още от категорията

Цветана „Сиси“ Денкова

Филмът "Ароматът на липи" ще разкаже за живота на българската диаспора в САЩ

Родената в България и израснала в Мемфис режисьорка Цветана „Сиси“ Денкова ще заснеме филмa „Ароматът на липа“. Това съобщава на страницата си във Фейсбук посолството на САЩ в София, позовавайки се на сайта eu.commercialappeal.com. Лентата ще разказва..

публикувано на 07.10.21 в 16:07

Най-много секции в чужбина за изборите ще има във Великобритания и Турция

Вече са подадени 11 187 заявления за гласуване извън страната за предстоящите на 14 ноември президентски и парламентарни избори в България. Към момента в 3 държави има по повече от 1000 подадени заявления - Турция /4273/, Великобритания /1341/ и Германия..

публикувано на 07.10.21 в 15:08

Улица в Италия носи името на Васил Левски

В италианското градче Болгаре в областта Ломбардия кръстиха улица на името на Васил Левски. Идеята е на българския генерален консул в Милано Таня Димитрова . Градчето Болгаре, с население от 7000 души, e в съседство на Бергамо. Съществува от времето на..

публикувано на 07.10.21 в 11:53