Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сънародниците ни в Молдова гласуват в 6 секции на 11 юли

Снимка: архив

На предстоящите извънредни парламентарни избори българските граждани, живеещи в Молдова, ще могат да упражнят правото си на глас в една от шестте секции, разкрити със съгласието на молдовската държава, информира посолството ни в Кишинев. Секциите са разположени, както следва:  

  • Кишинев -  в Посолството на Република България, ул. "Букурещ" № 92;
  • Тараклия – в Консулството на Република България, ул. "Ленин" №134/2;
  • Твърдица – в сградата на кметството, ул. "Димитров" №4;
  • Комрат – в сградата на теоретичния лицей "Гавраил Гайдаржди", ул. "Ленин" №198;
  • Чадър-Лунга – в сградата на теоретичния лицей „М. Губогло", ул. "Сърмача" №44;
  • Вулканещ – в сградата на кметството, ул. "Ленин" №75.

Изборният ден за българите в Молдова започва в 7.00 ч. местно време и приключва в 20.00 ч.

Гражданите, които не са заявили в срок до 15 юни изричното си желание в коя секция ще гласуват, също могат да упражнят избирателното си право, но след попълване на декларация на място в някоя от изброените секции.

От дипломатическото ни представителство в Молдова уточняват и, че при упражняване правото на глас във всички секции следва скритно да се спазват противоепидемичните мерки, определени от молдовските власти, към датата на гласуване, включително: измерване на температура, спазване на физическа дистанция, периодична дезинфекция, носене на защитни маски, ползване на индивидуални химикалки и др.

Подробна информация за възможностите да гласуваме на 11 юли можете да намерите на уеб сайта на ЦИК в секцията "Въпроси и отговори"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерата на пиесата „Бездомник“ прозвуча в ефира на Радио Босилеград

На вълните на Радио Босилеград на 1 април премиерно се излъчи новата радиопиеса „Бездомник“, подготвена от екипа на Център за култура „Босилеград“. Режисьор е Сърджан Йованчов. В пиесата участват актьорите Йелена Пенев, Наташа Стоичков и Петар Рангелов...

публикувано на 02.04.24 в 10:42

Учители от български училища зад граница обменят добри практики онлайн

Учители на български деца в чужбина от четири континента, 23 държави и  повече от 35 населени места се включват в онлайн форум, организиран от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ)...

публикувано на 30.03.24 в 22:01

20-и рожден ден на БГ БЕН - единствения български вестник във Великобритания

На днешния ден през 2004 година на бял свят излиза "БГ БЕН " - единствения български вестник във Великобритания. Тази година излезе 500-ият брой на изданието. Усилията на екипа са насочени към укрепването на връзките сред българската общност и..

публикувано на 30.03.24 в 17:11