Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1200 състезатели ще участват на Европейското първенство по хандбал във Варна

17 000 нощувки ще бъдат реализирани във морската ни столица по време на спортното събитие

Снимка: bulgarianhandball.eu

От 13 до 18 юли на Южния плаж във Варна ще бъде домакин на Евро 2021 по плажен хандбал за мъже и жени. В първенството ще вземат участие над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци. Състезателите и гостите на Евро 2021 ще бъдат настанени в над 800 стаи в 8 хотела в града. По този повод в морската ни столица ще бъдат реализирани над 17 хиляди нощувки, като над 90% от средствата, предвидени за организацията на събитието ще бъдат инвестирани в самия град, заяви пред БГНЕС президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

Първенството се провежда в юбилейна година за Варна. През 2021-а  градът отбелязва 100 години от официалното му обявяване за морски курорт. Евро 2021 по плажен хандбал е едно от най-мащабните спортни събития в града през последните години.

Според Добрев то ще допринесе за популяризирането на Варна, заедно с близките курорти, и ще помогне за бъдещото развитие и утвърждаване на целия регион като туристическа дестинация.

Съставил: Венета Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист ще играе 1/8 финал на турнира в Маями

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,9 млн. долара. Първата ракета на България постигна категорична победа над 56-ия в световната ранглиста Яник Ханфман..

публикувано на 26.03.24 в 10:05

Отлагат дълго готвения сблъсък между Кубрат Пулев и Махмуд Чар

Двубоят за "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) между Кубрат Пулев и германеца Махмуд Чар се отлага, съобщиха от щаба на Чар. Причината е, че 39-годишният германец има контузия, заради която е..

публикувано на 22.03.24 в 10:24
Георги Иванов

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от..

публикувано на 16.03.24 в 09:37