Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Летовниците в черноморския ни курорт “Албена“ събират тен с книга в ръка

Снимка: архив

Дори да сте забравили да си вземете книга за почивката ви в „Албена“, това не означава, че ще останете без четиво това лято. От плажната библиотека във ваканционното селище на Северното ни крайбрежие, туристите могат безплатно да си изберат роман и да потънат в него, докато събират тен край морето. И през този сезон стотици книги на български, английски, немски, руски и румънски език са на разположение на летовниците. Всеки гост на курорта може да задържи за себе си екземпляр от библиотеката, стига да дари друга книга. Заглавията са внимателно подбрани. На стелажите ще откриете трилъри, криминалета, мемоари, дамска проза и детски книжки, като това лято най-търсени били криминалните и любовните романи.

Плажната библиотека в „Албена“ е изключително популярна сред чужденците, които активно  споделят инициативата в социалните мрежи. Много от тях даряват своите книги, които вече са прочели, когато си тръгват от комплекса.

Съставил: Венета Николова

Още от категорията

Качеството в обслужването се дължи на инвестицията в служителите

Каква е формулата за успех в туризма по време на пандемия? За мнозина хотелиери това се оказа трудна задача с много неизвестни, на фона на непрекъснато променяща епидемиологична картина. Други обаче, благодарение на своята находчивост в управлението и..

публикувано на 27.09.21 в 13:28

Представят единствена по рода си изложба за деня на туризма

В Стара Загора, по случай 27 септември - Световния ден на туризма, представят изложбата „Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол“. Гражданите и гостите на града ще имат възможност да се запознаят с 25 фотографии и..

публикувано на 27.09.21 в 06:30
На 3-ти октомври се очаква

Подновяват се круизните плавания по българското Черноморие

На 26 септември на Морска гара в Бургас ще акостира круизният кораб „SeaDream II”. Посещението идва след няколкогодишно прекъсване на круизните пътувания, заради геополитически проблеми в Черно море и Covid пандемията. Корабът е тръгнал на 21..

публикувано на 25.09.21 в 23:00